11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Община Мездра ще стопанисва крепостта „Калето“

Министерският съвет предостави безвъзмездно за управление на Община Мездра за управление античната и средновековна крепост „Калето“ за срок от 10 години. 

Предмет на решението е единична археологическа недвижима културна ценност с категория „национално значение“ – „Антична и средновековна крепост „Калето“, която се намира в област Враца, община Мездра, заедно с териториалния обхват на недвижимата културна ценност, представляващ поземлен имот с площ 2 560 кв. м.

Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионален исторически музей – Враца.

Related Articles

Започва „Форум за културно наследство: управление и интерпретация“

„Форум за културно наследство: управление и интерпретация” се провежда на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в зала „Славейков” на Френския институт в...

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ