20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Община Кърджали поема управлението на Перперикон

Община Кърджали ще управлява за срок от 10 години част от Археологическия комплекс „Перперикон“. Недвижимата културна ценност, която е публична държавна собственост, ще бъде безвъзмездно предоставена за управление на местната администрация.

Става въпрос за част от Археологическия комплекс „Перперикон“, намиращ се в землището на с. Горна крепост, местност „Перперикон“ и разположена върху поземлени имоти с площ от 494 983 кв. м и 19 328 кв. м.

Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват съгласно изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей в Кърджали.

Related Articles

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ