8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Община Кубрат иска да се отдели от ВиК асоциацията в Разградска област

Община Кубрат да се отдели от Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване-Дунав“ в Разград. Това решение е взето на заседанието на Общинския съвет, съобщиха от Общината.

Като основен аргумент мнозинството от съветниците са посочили незадоволителното стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията. Необходимостта от предприемането на тази стъпка е обоснована и с високата цена, и качество на водата, от която жителите се оплаквали често.

Зачестилите аварии в населените места на общината, а също и депозираните жалби от страна на кметове и на граждани, което се превърнало в ежедневие, е също сред аргументите за отделянето.

Кметът на общината Алкин Неби е уверил, че кубратското водно дружество „Меден кладенец“ има силите да заработи самостоятелно, тъй като вече е успяло да погаси значителна част от задължения си, а и услугата, която щяло да предоставя, ще е в пъти по-качествена за домакинствата от общината.

Искането за отделянето на община Кубрат от Асоциацията на „Водоснабдяване Дунав“ в Разград предстои да бъде обсъдено и гласувано на предстоящото извънредно заседание на асоциацията.

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ