14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Община Казанлък с нови машини за почистване на улици

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини, с които вече разполага Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Закупуването на техниката е финансирано от събраните средства от такса „Битови отпадъци“ след провеждане на обществена поръчка. Осъвременяването на техниката на общинското предприятие продължава, посочват от администрацията.

Новите машини са с модерна технология на мултифункционалност и са много мобилни, което ги прави изключително подходящи за градска среда, включително за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини. 

Разполагат и с различни водоструйки, с устройство за измиване и сметосъбиране, включително на листа през есента. Резервоарите са от стомана, което ги прави годни за работа и с дезинфектанти на тротоари и улици (както се наложи през пандемичните две години). Контейнерите са разделени на такъв за чиста вода и отделно – за сметосъбиране.

Машините са екологични, харчат по-малко гориво и осигуряват по-добро качество на уличното почистване. В същото време са и много икономични – харчат два пъти по-малко гориво от досегашните.

Related Articles

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ