7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Община Казанлък с нови машини за почистване на улици

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини, с които вече разполага Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Закупуването на техниката е финансирано от събраните средства от такса „Битови отпадъци“ след провеждане на обществена поръчка. Осъвременяването на техниката на общинското предприятие продължава, посочват от администрацията.

Новите машини са с модерна технология на мултифункционалност и са много мобилни, което ги прави изключително подходящи за градска среда, включително за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини. 

Разполагат и с различни водоструйки, с устройство за измиване и сметосъбиране, включително на листа през есента. Резервоарите са от стомана, което ги прави годни за работа и с дезинфектанти на тротоари и улици (както се наложи през пандемичните две години). Контейнерите са разделени на такъв за чиста вода и отделно – за сметосъбиране.

Машините са екологични, харчат по-малко гориво и осигуряват по-добро качество на уличното почистване. В същото време са и много икономични – харчат два пъти по-малко гориво от досегашните.

Related Articles

Домът на учителя в Русе става Международен младежки център

Реставрация на сградата ще промени и облика на главната пешеходна улица в Русе Община Русе получи покана за сключване на договор за изграждане на Международен...

ВАС реши: Двуседалковият лифт „Драгалевци“ на Витоша да бъде ремонтиран

След две съдебни инстанции усилията на Столична община за възстановяване на кабинковите и въжени линии на територията на Природен парк „Витоша“ се увенчава с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ