17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Община Добрич тегли 12 млн. лв. заем за ремонт на центъра

Обществено обсъждане за поемането на дългосрочен дълг за реконструкция на централната пешеходна зона се проведе в община Добрич. Предвижда се да бъде изтеглен заем до 12 милиона лева, с който да се финансира спешната нужда от ремонт на центъра.

Условията за погасяването на дълга са до 15 години от датата на подписването на договора с гратисен период на главницата до три години.

На 7 юли на експертен съвет ще бъде разгледано заданието за центъра на Добрич и ако се приеме, ще бъде дадено за обсъждане и на Общинския съвет.

След това ще бъде обявен Международен конкурс за изработване на проект.

През последните 6 месеца са извършени геодезическо заснемане, ортофото план, цялостен анализ на растителността, а преди дни започнаха и сондажи. Временната комисия към ОбС вече е взела решение новата настилка да е от естествени материали. Дългосрочният дълг е предвиден само за пешеходната зона по бул. „25 септември”, но целият център ще бъде проектиран в ансамбъл.

Related Articles

Издадоха преведен от немски език „Наръчник по Каменоделство / Оперативно зидарство“

Това е второ подобрено и допълнено издание на оригинала от 1912 година от Лайпциг, Германия "Наръчник по Каменоделство / Оперативно зидарство" е издание по повод...

Намаляват постъпленията от ДДС. Хазната на червено?!

Държавната хазна започна да закъсва с постъпленията от най-големия си източник на приходи - данъка върху добавената стойност (ДДС), информира "Сега". В края на април...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ