13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Община Добрич тегли 12 млн. лв. заем за ремонт на центъра

Обществено обсъждане за поемането на дългосрочен дълг за реконструкция на централната пешеходна зона се проведе в община Добрич. Предвижда се да бъде изтеглен заем до 12 милиона лева, с който да се финансира спешната нужда от ремонт на центъра.

Условията за погасяването на дълга са до 15 години от датата на подписването на договора с гратисен период на главницата до три години.

На 7 юли на експертен съвет ще бъде разгледано заданието за центъра на Добрич и ако се приеме, ще бъде дадено за обсъждане и на Общинския съвет.

След това ще бъде обявен Международен конкурс за изработване на проект.

През последните 6 месеца са извършени геодезическо заснемане, ортофото план, цялостен анализ на растителността, а преди дни започнаха и сондажи. Временната комисия към ОбС вече е взела решение новата настилка да е от естествени материали. Дългосрочният дълг е предвиден само за пешеходната зона по бул. „25 септември”, но целият център ще бъде проектиран в ансамбъл.

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ