14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Община Добрич тегли 12 млн. лв. заем за ремонт на центъра

Обществено обсъждане за поемането на дългосрочен дълг за реконструкция на централната пешеходна зона се проведе в община Добрич. Предвижда се да бъде изтеглен заем до 12 милиона лева, с който да се финансира спешната нужда от ремонт на центъра.

Условията за погасяването на дълга са до 15 години от датата на подписването на договора с гратисен период на главницата до три години.

На 7 юли на експертен съвет ще бъде разгледано заданието за центъра на Добрич и ако се приеме, ще бъде дадено за обсъждане и на Общинския съвет.

След това ще бъде обявен Международен конкурс за изработване на проект.

През последните 6 месеца са извършени геодезическо заснемане, ортофото план, цялостен анализ на растителността, а преди дни започнаха и сондажи. Временната комисия към ОбС вече е взела решение новата настилка да е от естествени материали. Дългосрочният дълг е предвиден само за пешеходната зона по бул. „25 септември”, но целият център ще бъде проектиран в ансамбъл.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ