21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Община Добрич сондира какви инвестиции е готов да направи бизнесът в региона

Община Добрич прави допитване сред бизнеса дали възнамерява в близките години да инвестира в дейности, свързани с енергийната ефективност, иновациите, дигитализацията или в други области. Проучването е част от подготовката на стратегически документ за развитието на общината до 2027 година.

Анкетата търси отговор от предприемачите и от какво зависят инвестиционните им намерения: от печалбата, достъпа до капитали, от сигурността или местни фактори. Важно е да се знае и дали фирмите в региона възнамеряват да разширят дейността си в следващите три години.

Проучването и сред гражданите, и сред неправителствените организации цели да очертае основните проблеми, които местната власт трябва приоритетно да реши в следващите години – осигуряване на работни места, изселването на младите хора, достъп до здравни, образователни и социални услуги и други.

От общината приканват местните хора, представителите на бизнеса и гражданския сектор да се включат в проучването и така да съдействат в подготвянето на плана за интегрирано развитие на общината през новия програмен период на Европейския съюз.

 

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ