15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Община Димитровград с безплатна кампания. Ето каква

Община Димитровград стартира инициатива, в рамките на която ще предоставя безвъзмездно компостери в градска среда. Според замисъла, на жителите на града, включително и на тези в кварталите, ще бъдат предоставени безвъзмездно компостери за домашна обработка на отпадъци. От общинския пресцентър поясниха, че все повече зачестяват случаите в селата и в града, в които хората изхвърлят листна маса до бункерите за отпадъци. В същото време ангажиментът на фирмата, извършваща събиране и извозване на битови отпадъци, е да превозва и депонира твърдите битови отпадъци. Зелената листна маса обаче, като треви, клони и други растителни отпадъци от дворните места, не попадат в категорията „битови отпадъци“.

Идеята е опазване на чистотата и на приветливия вид както на общинския център, така и на населените места.

От 1-ви януари до 15-ти февруари 2022 г. жителите на Димитровград и кварталите могат да подадат заявление, за получаването на компостер за домашно компостиране. За да кандидатстват, гражданите трябва да са собственици на имота, върху който ще разположат компостера, дворното място (незастроената площ) в имота да е не по-малко от 300 кв.м., като регламентът допуска в един имот да се разположи не повече от един компостер.

Като втори етап на кампанията се предвижда предоставяне на компостери и на жителите на останалите населени места в общината.

Related Articles

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ