4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Община Димитровград с безплатна кампания. Ето каква

Община Димитровград стартира инициатива, в рамките на която ще предоставя безвъзмездно компостери в градска среда. Според замисъла, на жителите на града, включително и на тези в кварталите, ще бъдат предоставени безвъзмездно компостери за домашна обработка на отпадъци. От общинския пресцентър поясниха, че все повече зачестяват случаите в селата и в града, в които хората изхвърлят листна маса до бункерите за отпадъци. В същото време ангажиментът на фирмата, извършваща събиране и извозване на битови отпадъци, е да превозва и депонира твърдите битови отпадъци. Зелената листна маса обаче, като треви, клони и други растителни отпадъци от дворните места, не попадат в категорията „битови отпадъци“.

Идеята е опазване на чистотата и на приветливия вид както на общинския център, така и на населените места.

От 1-ви януари до 15-ти февруари 2022 г. жителите на Димитровград и кварталите могат да подадат заявление, за получаването на компостер за домашно компостиране. За да кандидатстват, гражданите трябва да са собственици на имота, върху който ще разположат компостера, дворното място (незастроената площ) в имота да е не по-малко от 300 кв.м., като регламентът допуска в един имот да се разположи не повече от един компостер.

Като втори етап на кампанията се предвижда предоставяне на компостери и на жителите на останалите населени места в общината.

Related Articles

АПИ прекрати договора на фирмата, поддържаща пътища в Бургаска област

Областното пътно управление поема аварийно дейността до избора на нов изпълнител Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора с дружеството "БГ НОВА", поддържащо републиканските пътища в област...

Нови и по-екологични автомобили събират сметта в Сливен

Дванадесет модерни машини сменят старите автомобили за сметосъбиране в Сливен. Специализираните коли са със съвременно оборудване, електронно управление и притежават евростандарт 6. Те са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ