25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Община Генерал Тошево започва подмяна на водопроводи

С подкрепа от 4 975 000 лева по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ започва рехабилитация на част от водопроводната мрежа в крайграничното село Кардам и в още две селища в община Генерал Тошево, съобщават от кметската управа.

Строителните работи вече вървят в село Люляково, където водопроводното трасе достига 3491 метра. Полагат се дебелостенни тръби с голяма издръжливост на корозия и добри хидравлични свойства, отбелязват от общината. Само в това селище, където ще бъдат направени и ремонти по осем улици в обхвата на водопровода, ще бъдат инвестирани 1 222 000 лева.

В Кардам и Спасово строително-монтажните работи трябва да започнат до края на годината.

С вложените европейски средства се очаква селищната водопроводна мрежа да стане по-надеждна и загубите на ценния природен ресурс в района да бъдат намалени.

Related Articles

Община Стара Загора обновява изцяло кв. „Три чучура-юг“

Започна вторият етап от проекта за реконструкция на старозагорския квартал „Три чучура-юг“. Финансирането е на стойност 3.1 млн. лева, информират от администрацията в града. През...

В края на юни: Започва ремонт на Дунав мост при Русе

Дейностите ще продължат две години В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост при Русе, обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ