18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Община Генерал Тошево започва подмяна на водопроводи

С подкрепа от 4 975 000 лева по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ започва рехабилитация на част от водопроводната мрежа в крайграничното село Кардам и в още две селища в община Генерал Тошево, съобщават от кметската управа.

Строителните работи вече вървят в село Люляково, където водопроводното трасе достига 3491 метра. Полагат се дебелостенни тръби с голяма издръжливост на корозия и добри хидравлични свойства, отбелязват от общината. Само в това селище, където ще бъдат направени и ремонти по осем улици в обхвата на водопровода, ще бъдат инвестирани 1 222 000 лева.

В Кардам и Спасово строително-монтажните работи трябва да започнат до края на годината.

С вложените европейски средства се очаква селищната водопроводна мрежа да стане по-надеждна и загубите на ценния природен ресурс в района да бъдат намалени.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ