34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Община Габрово иска да придобие пазара в центъра на града

Община Габрово предлага на местния парламент да придобие цялата територия на централния пазар в града, където предстои модернизация. Поземленият имот и съоръженията, представляващи интерес, са собственост на дружеството, в което Общината е бивш акционер, информира БНР.

Пазарът е разположен в самия център на Габрово и е ключово място за местните хора, но от години е занемарен. Общината е в дълги съдебни спорове със създаденото преди повече от 20 години дружество „Пазари“, в чието учредяване се включва, но по-късно прекратява участието си. Дружеството остава собственик на поземлен имот със сграда на територията на Централния пазар и на съоръжения за продажба на плодове и зеленчуци. То е длъжник на Общината по няколко съдебни дела – за използване на общински терени, информират от администрацията, която иска да уреди финансовите взаимоотношения и да придобие собствеността, предвид предстоящата модернизация на пазара.

След прихващането на дължимото от страна на дружеството Община Габрово може да придобие собствеността за 154 000 лева. По това предложение имат думата общинските съветници.

Related Articles

Пловдив: Откриват алея на името на Милчо Левиев

На официално събитие на 11 юли, в 11 часа ще бъде открита алея на името на големия български и световен музикант Милчо Левиев. Именуването...

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ