13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Община Габрово иска да придобие пазара в центъра на града

Община Габрово предлага на местния парламент да придобие цялата територия на централния пазар в града, където предстои модернизация. Поземленият имот и съоръженията, представляващи интерес, са собственост на дружеството, в което Общината е бивш акционер, информира БНР.

Пазарът е разположен в самия център на Габрово и е ключово място за местните хора, но от години е занемарен. Общината е в дълги съдебни спорове със създаденото преди повече от 20 години дружество „Пазари“, в чието учредяване се включва, но по-късно прекратява участието си. Дружеството остава собственик на поземлен имот със сграда на територията на Централния пазар и на съоръжения за продажба на плодове и зеленчуци. То е длъжник на Общината по няколко съдебни дела – за използване на общински терени, информират от администрацията, която иска да уреди финансовите взаимоотношения и да придобие собствеността, предвид предстоящата модернизация на пазара.

След прихващането на дължимото от страна на дружеството Община Габрово може да придобие собствеността за 154 000 лева. По това предложение имат думата общинските съветници.

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ