34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Община Варна иска от МВнР сградата на бившето руско консулство

Общинските съветници от Варна одобриха искането за прехвърляне на собствеността сградата на бившето руско консулство на общината. Намерението е тя да бъде превърната в детска градина или да се ползва от администрацията.

Консулството е затворено поетапно след лятото на 2022 г., когато България изгони руски дипломати. Наемът за ползване окончателно е изтекъл през есента на 2023.

По време на заседанието на Общинския съвет в предложението беше записано сградата да бъде прехвърлена на Общината с цел да се превърне в детска градина или за местната администрация. Теренът с идентификатор по кадастрална карта 10135.1505.292 се намира в район „Одесос“ на ул. „Македония“ 53 и е с площ 4 869 кв. м.

Related Articles

УАСГ с готовност за разкриване на филиал в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и...

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ