13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Община Варна иска от МВнР сградата на бившето руско консулство

Общинските съветници от Варна одобриха искането за прехвърляне на собствеността сградата на бившето руско консулство на общината. Намерението е тя да бъде превърната в детска градина или да се ползва от администрацията.

Консулството е затворено поетапно след лятото на 2022 г., когато България изгони руски дипломати. Наемът за ползване окончателно е изтекъл през есента на 2023.

По време на заседанието на Общинския съвет в предложението беше записано сградата да бъде прехвърлена на Общината с цел да се превърне в детска градина или за местната администрация. Теренът с идентификатор по кадастрална карта 10135.1505.292 се намира в район „Одесос“ на ул. „Македония“ 53 и е с площ 4 869 кв. м.

Related Articles

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ