26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Община Варна връща на държавата акциите от Пловдивския панаир

До края на март Община Варна ще върне на държавата акциите от Пловдивския панаир. Това стана ясно сред срещата на кмета Благомир Коцев с министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Министърът припомни, че общината е получила безвъзмездно акциите на Пловдивския панаир, за да ги прехвърли в частното дружество, което стопанисва т.нар. „Дупка“ в центъра на Варна. Има решение на Общинския съвет, което от години не е изпълнено, посочи министър Богданов, според което акциите да бъдат върнати на държавата.

По думите на кмета на Варна, в рамките на тази година се очаква ликвидация на дружеството, което означава, че Общината ще влезе във владение на територията, която е около 3 декара. На терена има и близо 900 квадратни метра, които са частна собственост. Администрацията вече води разговори със собственика им, относно решаване на казуса, обясни кметът. По отношение на Дупката или ще бъде направено широко обществено обсъждане или местен референдум, за да се чуе волята на гражданите.

Кметът съобщи още, че се водят разговори и с МВР относно сградата на бившето Руско консулство в града. С писмо Община Варна иска от Външно министерство управлението или собствеността на терена. Според кмета, тази сграда е подходяща за ползване от Регионалната библиотека „П. Славейков“ в града с оглед на площите, които им трябват.

Related Articles

Втора годишна конференция на Съвета за икономически анализи

На 24-ти и 25-ми юни в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе втората годишна конференция на Съвета за икономически анализи. Събитието се...

Организационна среща за плановия ремонт на Дунав мост

Седмица преди началото на плановия ремонт на Дунав мост започна организация на цялостния процес. Ремонтът на българския участък на Дунав мост при Русе ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ