23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Община Бургас с проект за нов модерен дом за стари хора

Община Бургас е готова с проекта за изграждане на нова и просторна сграда за Дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ в Минералните бани, която да отговаря на съвременните условия за независим и спокоен живот на възрастните. Предложението е на кмета Димитър Николов и ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 февруари.

При одобрение от общинските съветници, проектът ще бъде подаден по Програма за модернизиране на дългосрочната грижа на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Сега Домът за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ разполага с 32 места и не може да покрие неждите на общината, затова се налага да се построи нова сграда. Тя ще отговаря на най-високи стандарти и ще разполага с единични и двойни стаи с всички необходими условия за самостоятелен живот. Ще има стая за рехабилитация и медицинско наблюдение, зала за групови и индивидуални занимания, зала за арт и трудотерапия, фитнес зала, зона за релакс с кът за четене, зона за хранене и отдих с трапезария. Тя ще бъде обзаведена и оборудвана с всички необходими мебели, според изискванията за предоставяне на резидентна грижа за възрастни хора.

Към постройката ще има още вътрешна градина с фитнес, пространство за трудотерапия и цветна градина. До всяка зона ще има осигурена достъпна среда.

Изграждането на новия Дом за възрастни хора ще осигури по-добри условия за качествен, независим и спокоен начин на живот за старите хора, съобразен с индивидуалните им нужди.

Related Articles

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ