7 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Община Бургас с проект за нов модерен дом за стари хора

Община Бургас е готова с проекта за изграждане на нова и просторна сграда за Дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ в Минералните бани, която да отговаря на съвременните условия за независим и спокоен живот на възрастните. Предложението е на кмета Димитър Николов и ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 февруари.

При одобрение от общинските съветници, проектът ще бъде подаден по Програма за модернизиране на дългосрочната грижа на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Сега Домът за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ разполага с 32 места и не може да покрие неждите на общината, затова се налага да се построи нова сграда. Тя ще отговаря на най-високи стандарти и ще разполага с единични и двойни стаи с всички необходими условия за самостоятелен живот. Ще има стая за рехабилитация и медицинско наблюдение, зала за групови и индивидуални занимания, зала за арт и трудотерапия, фитнес зала, зона за релакс с кът за четене, зона за хранене и отдих с трапезария. Тя ще бъде обзаведена и оборудвана с всички необходими мебели, според изискванията за предоставяне на резидентна грижа за възрастни хора.

Към постройката ще има още вътрешна градина с фитнес, пространство за трудотерапия и цветна градина. До всяка зона ще има осигурена достъпна среда.

Изграждането на новия Дом за възрастни хора ще осигури по-добри условия за качествен, независим и спокоен начин на живот за старите хора, съобразен с индивидуалните им нужди.

Related Articles

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ