14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Община Бургас монтира асансьори на 4 подлеза в града

Община Бургас продължава да надгражда с нови проекти постигнатото през изминалите няколко години по отношение адаптирането на градската среда към проблемите на хората със затруднена мобилност. В момента тя монтира 8 асансьора на 4 подлеза.

Ще могат да ги използват както хора в инвалидни колички, така и майки с бебешки колички и велосипедисти. Важното е хората да пресичат по безопасен начин, а не да рискуват живота и здравето си заради недостатъчно достъпна инфраструктура“, каза кметът Димитър Николов.

Асансьори се монтират на подлезите на бул. „Стефан Стамболов“ – между Второ РПУ и зала „Арена Бургас“; на бул. „Стефан Стамболов“ – при спортна зала „Младост“; на бул. „Стефан Стамболов“ – спирка УМБАЛ; на кръстовището „Демокрация“ – „Копривщица“.

Всички асансьори ще бъдат оборудвани с видеонаблюдение, като превенция против вандализъм. Общината ще търси възможност да изгради такива съоръжения и на други подлези.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ