29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Община Бургас монтира асансьори на 4 подлеза в града

Община Бургас продължава да надгражда с нови проекти постигнатото през изминалите няколко години по отношение адаптирането на градската среда към проблемите на хората със затруднена мобилност. В момента тя монтира 8 асансьора на 4 подлеза.

Ще могат да ги използват както хора в инвалидни колички, така и майки с бебешки колички и велосипедисти. Важното е хората да пресичат по безопасен начин, а не да рискуват живота и здравето си заради недостатъчно достъпна инфраструктура“, каза кметът Димитър Николов.

Асансьори се монтират на подлезите на бул. „Стефан Стамболов“ – между Второ РПУ и зала „Арена Бургас“; на бул. „Стефан Стамболов“ – при спортна зала „Младост“; на бул. „Стефан Стамболов“ – спирка УМБАЛ; на кръстовището „Демокрация“ – „Копривщица“.

Всички асансьори ще бъдат оборудвани с видеонаблюдение, като превенция против вандализъм. Общината ще търси възможност да изгради такива съоръжения и на други подлези.

Related Articles

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ