12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Община Берковица планира да обнови спортна зала

В Берковица се проведе обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг за реконструкция и ремонт на спортна зала в града. Тя е на 1 етаж и застроена площ 1 224 кв. м. Предвижда се да бъде положена топлоизолация по фасадни стени, топлоизолация и хидроизолация по покрива, подмяна на дограмата с нова PVC и алуминиева, подмяна на кабелни трасета, осветителна инсталация, мълниезащитна инсталация, пожароизвестяване, озвучаване, нова отоплителна инсталация с котел на пелети, вентилационни инсталации, климатична система, соларна инсталация, нова ВиК инсталация и още един авариен изход към сградата.

Предвидени са помещения за комбинирано спортно игрище за 4 вида спорт; фитнес зала; зала за бокс и бойни изкуства; стая за „тих спорт“ – шах и други видове настолни игри; санитарни помещения (съблекални, душове и тоалетни за два отбора и санитарни помещения за посетители), помещения за треньори (два отбора), помещения за съдии, лекарски кабинет, помещение за домакин и ръководство, както и склад за спортен инвентар.

В помещенията се предвижда да бъдат монтирани нови врати и настилки от ламинат и гранитогрес, стените и таваните ще бъдат боядисани, а в санитарните помещения ще бъде положена фаянсова облицовка и ще бъдат напълно оборудвани. В зоната за спорт ще бъде положена професионална система FIBA от масивен бук и ще бъде доставено оборудване за 4 вида спорт: баскетбол, минифутбол, волейбол, тенис на корт и тенис на маса. В залата по бойни спортове ще бъде положена спортна настилка татами. Във фитнес помещението ще бъде положена каучукова спортна настилка. Ще бъдат изградени трибуни за 150 места, ще бъде изградена рампа за достъпна среда, а около сградата ще се обособят паркоместа и ще бъде засадена дървесна и храстовидна растителност.

Прогнозната стойност на проекта е 1 443 749 лева с ДДС за строително-монтажни работи и 24 500 лева с ДДС за строителен надзор. Предлага се дългосрочен дълг от банкова институция – 1 000 000 лева с ДДС, както и целеви и капиталови средства – 468 249 лева с ДДС. Начинът на обезпечаване е собствени бюджетни средства.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ