4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Община Белослав внедрява подземни контейнери за отпадъци

Община Белослав започва дейности по внедряване на съоръжения за разделно сметосъбиране и рециклиране на отпадъци, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. (ОПОС) и е на обща стойност 389 хил. лв. Средствата ще бъдат вложени в изграждането на общо 11 подземни съоръжения за събиране на отпадъци. За всеки обект ще бъде построен подземен бункер, в който да бъдат поставени по 3 контейнера. При почистване те ще бъдат издигани чрез хидравлична система.

Всеки контейнер ще има датчик, който ще подава сигнал до сметоизвозващата фирма, че е запълнен и така фирмата ще бъде своевременно осведомена, че е необходимо боклукът от него да бъде изхвърлен.

Системата ще осигури разделното събиране на отпадъци в Белослав на места с концентрация на търговски обекти, общински и административни сгради.

Целта е увеличаване на количествата на разделното сметосъбиране и рециклиране на боклука.

Related Articles

Подобряват енергийните характеристики на Младежкия център в Димитровград

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, който се намира...

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план

Три фонтана, водна каскада, лапидариум, две детски площадки, осветление, пейки и нова растителност ще има в най-стария парк в града Ремонтът на Дондуковата в Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ