14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Община Банско с нова информационна услуга

Община Банско направи технологично нововъведение в помощ на жителите на общината и всички, които имат нужда от общински административни услуги.

На входа на сградата, в непосредствена близост до фронт-офиса, където се намират деловодството и касата на данъчната служба, е инсталиран монитор с тъчскрийн екран. Информационната система е разработка на специалисти от общинската администрация и цели в максимална степен да улесни ползването на административните услуги. Тя е ориентирана най-вече към хора, които никак или рядко ползват онлайн услуги, а предпочитат на място в кметството да подават заявления и да правят плащания.

Информацията е публикувана в сайта на общината в раздел „Административни услуги”, но може да бъде получена и от информационната система по начин, който не изисква специални знания и умения. Чрез леко докосване на екрана и плъзгане по него, гражданите могат да стигнат до пълна и изчерпателна информация за административните услуги на Община Банско. Те могат да проверят какви са сроковете за извършването им и цените, могат да видят точно как изглеждат формулярите, необходими за съответната услуга. Засега, заявленията на хартиен носител се намират на фронт-офиса, но предстои инсталиране на принтер, с който гражданите ще могат да разпечатват необходимите бланки. Удобството за ползващите смарт телефони е QR – кодът, който отвежда потребителите да страницата на Община Банско.

Много от ползвателите на административни услуги в Банско са чужденци. За тяхно улеснение, информационната система скоро ще има опция за ползване на английски и руски език, както и възможност за насочване на необходимата информация към електронен адрес.

Във връзка с ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, общинското ръководство приканва всички заявители на административни услуги в Община Банско да се възползват от възможностите, които дава официалния общински сайт www.bansko.bg в раздела му Е-ОБЩИНА. Дължимите данъци и такси се препоръчва да се правят чрез виртуалния постерминал или по банков път.

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ