5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местната инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“.

Ще бъдат направени писти за скейтборд и велосипеди, както и алейна мрежа. Изградената инфраструктура ще бъде достъпна и за хора в неравностойно положение, а новите съоръжения ще създадат условия за развиване на масов спорт и учебно-тренировъчна дейност на младите хора, в частност на младите рибари, необходими им за справяне с предизвикателствата на морето.

В новоизградената зона ще се проведат спортни игри на открито, в които ще вземат участие рибарите от района, техните семейства и жители на община Балчик. Целта е да се популяризират добри спортни практики, здравословен начин на живот и сплотяване на рибарската общност в неформална среда.

Подписан е и договор за финансиране на проект за обновяване и обособяване на места за спорт и отдих в населени места на територията на община Балчик чрез Местната инициативна група „Балчик – Генерал Тошево“. Основната дейност в проекта засяга осем населени места от общината. Това са град Балчик и селата Оброчище, Гурково, Ляхово, Дропла, Сенокос, Соколово и Стражица. В тези села ще се изградят и реновират зони за игра на деца, фитнес зони на открито, футболно и волейболно игрище, обособяване на зони за отдих с пейки, беседки, барбекю, залесяване.

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ