24 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Община Асеновград търси варианти за ремонт на комплекс „40-те извора“

Община Асеновград проучва възможностите за ремонт на комплекс „40-те извора“, известен като Гребната база. Комплексът е с площ около 1 200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и т.н. Сдружение „Обединен спортен клуб Асеновец“ дари комплекса на общината. Състоянието му обаче е лошо и има нужда от цялостен ремонт.

Желанието на дарителите е общината да възстанови спортния комплекс, за да отговаря на съвременни изисквания за спорт и туризъм. Едно от условията на дарението е в следващите 30 години да не се извършват разпоредителни сделки с базата, като например тя да бъде продадена. Идеята е след като бъде обновен, комплексът да се ползва не само за тренировки от клуба по кану-каяк, а за зелени училища, както и за тренировъчна и подготвителна база за други спортове.

„Водим преговори с държавата да получим финансиране, за да ремонтираме първо сградата, а на по-късен етап базата да бъде оборудвана с необходимите съоръжения и мебелировка“, обявиха от администрацията в Асеновград .

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ