3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Община Асеновград с два проекта за саниране на читалище и библиотека

С проект „Културна инфраструктура – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие“ община Асеновград ще кандидатства за финансиране. Проектното предложение предлага общо функционално-пространствено решение за подобряване на енергийно-ефективността и функционалността на сградата, както и повишаване ефективността на трудовия и творческия процес.

Предвижда се подмяна на съществуваща дограма, подмяна на ВиК инсталация, ремонт на съществуващи санитарни възли и изграждане на нови, подмяна на електроинсталация, въвеждане на енергоспестяващо осветление, окабеляване, сигнално-охранителна инсталация, подмяна на отоплителна и вентилационна система, както и ремонт на зрителната зала; подмяна на настилки и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Общинската администрация ще кандидатства за финансиране и с проект „Културна инфраструктура“ – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на библиотека „Паисий Хилендарски“.

Прогнозната стойност на двата проекта общо е около 3,6 млн. лв. Очаква се дейностите по изпълнение да стартират в средата на 2021 г., а крайният срок за реализация е декември 2023 г.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ