14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Общинарите в Пловдив гласуваха да се кандидатства за 50 млн. лв. заем

След гласуване пловдивските общински съветници разрешиха на кмета Здравко Димитров да стартира процедура по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура в града.

Предложението е за кредит от 50 милиона лева с ДДС, а предназначението му е за довършване на двата стадиона – „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 млн. лв. с ДДС. Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване. Това са – изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лв.

„Обектите трудно могат да се реализират и финализират без алтернативни приходоизточници. Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините. А в краткосрочен план ще бъдат завършени значими за Пловдив обекти, които да се ползват както от жителите, така и от гостите на града.“ – аргументират се от администрацията.

Колаж: Телеграф

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ