Общинарите в Пловдив гласуваха да се кандидатства за 50 млн. лв. заем

Средствата ще отидат за изграждане и довършване на спортна инфраструктура в града

0

След гласуване пловдивските общински съветници разрешиха на кмета Здравко Димитров да стартира процедура по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура в града.

Предложението е за кредит от 50 милиона лева с ДДС, а предназначението му е за довършване на двата стадиона – „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 млн. лв. с ДДС. Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване. Това са – изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лв.

„Обектите трудно могат да се реализират и финализират без алтернативни приходоизточници. Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините. А в краткосрочен план ще бъдат завършени значими за Пловдив обекти, които да се ползват както от жителите, така и от гостите на града.“ – аргументират се от администрацията.

Колаж: Телеграф

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си