4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Общинарите в Пловдив гласуваха да се кандидатства за 50 млн. лв. заем

След гласуване пловдивските общински съветници разрешиха на кмета Здравко Димитров да стартира процедура по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура в града.

Предложението е за кредит от 50 милиона лева с ДДС, а предназначението му е за довършване на двата стадиона – „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 млн. лв. с ДДС. Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване. Това са – изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лв.

„Обектите трудно могат да се реализират и финализират без алтернативни приходоизточници. Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините. А в краткосрочен план ще бъдат завършени значими за Пловдив обекти, които да се ползват както от жителите, така и от гостите на града.“ – аргументират се от администрацията.

Колаж: Телеграф

Related Articles

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обектаl беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след...

11 проекта с награди от архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“

11 студентски проекта са отличени в юбилейното 20 издание на архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“. Голямата награда - едногодишна стипендия от студио „Амфион“ получава...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ