28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Обществено обсъждане за бъдещето на парк „Свети Врач“ в Сандански

Обществено обсъждане за бъдещето на парк „Свети Врач“ в Сандански ще се проведе на 12 март в Дома на културата.

Ще бъде представен изготвеният проект за устройствен план на зеления оазис на града. Паркът е образец на ландшафтното изкуство и санданчани искат то да бъде запазено.

Причината за изработването на настоящото предложение на ПУП за парка е да направи невъзможно строителството в парковата зона. Намеренията на Общината са чрез срещи и диалог с хората да се постигне максимална информираност, публичност и прозрачност по този въпрос.

Проектът за устройствен план за парка на град Сандански цели да спре всички намерения за строителство в чертите на зелените площи, както хората ги познават. Приемането на такъв план би ограничило всякакви своеволия в границите на парка.

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ