13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Обсъждат проекта за ремонт на градината при храм „Св. Георги Победоносец“

На 09 юни от 18:00 ч. ще се проведе обществено обсъждане на Проект за извършване на текущ ремонт на градината при храм „Св. ВМЧК. Георги Победоносец“, съобщават от пресцентъра на Столична община. Обектът притежава статут на недвижима културна ценност на парковото и градинско изкуство. Намира се в пространството, ограничено между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Княз Борис“, ул. „Хан Аспарух“ и ул. „Цар Самуил“, УПИ I, кв. 356 по плана за гр. София.

Проектът предвижда извършване на текущ ремонт на настилките и замяна на бордюрите с нови от същия вид; пребоядисване на оградата на детска площадка; реновиране на съществуващите пейки; подмяна на амортизираните кошчета; реставрация на съществуващата чешма с използване на материал от същия вид за облицовка и ремонт на инфраструктурата към нея и др.

С оглед необходимостта от ползване на градината по време на ремонтните дейности се предвиждат четири етапа на реализацията. По възможност на изпълнителя етапите могат да бъдат сведени до два.

Заключителното обсъждане ще се състои на 14 юли.2021 г. от 18.00 часа.

Related Articles

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Прогнозата е...

Въвеждат в експлоатация BG-ALERT догодина, на 29 ноември е националният тест

В сряда, 29 ноември, между 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG-ALERT. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно телефоните да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ