29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Обсъждат проекта за ремонт на градината при храм „Св. Георги Победоносец“

На 09 юни от 18:00 ч. ще се проведе обществено обсъждане на Проект за извършване на текущ ремонт на градината при храм „Св. ВМЧК. Георги Победоносец“, съобщават от пресцентъра на Столична община. Обектът притежава статут на недвижима културна ценност на парковото и градинско изкуство. Намира се в пространството, ограничено между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Княз Борис“, ул. „Хан Аспарух“ и ул. „Цар Самуил“, УПИ I, кв. 356 по плана за гр. София.

Проектът предвижда извършване на текущ ремонт на настилките и замяна на бордюрите с нови от същия вид; пребоядисване на оградата на детска площадка; реновиране на съществуващите пейки; подмяна на амортизираните кошчета; реставрация на съществуващата чешма с използване на материал от същия вид за облицовка и ремонт на инфраструктурата към нея и др.

С оглед необходимостта от ползване на градината по време на ремонтните дейности се предвиждат четири етапа на реализацията. По възможност на изпълнителя етапите могат да бъдат сведени до два.

Заключителното обсъждане ще се състои на 14 юли.2021 г. от 18.00 часа.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ