24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията за интегрирани териториални инвестиции „Софийска област – туптящото сърце на България – ритъмът на бъдещето“ ще се проведат в с. Долна баня, гр. Костенец и гр. Ихтиман. Водещ партньор в разработването ѝ е Областна администрация София област в сътрудничество с Агенция „Пътна инфраструктура“. Дебатите се организират от Областния информационен център – София и са във връзка с процедурата за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

АПИ участва в концепцията с предложение за основен ремонт на 58 км от път I-8 Калотина – София – Пловдив, в отсечката от 89 км до 147 км. Индикативната стойност на проекта е 110 753 442 лв. с ДДС.

До 25 април всички заинтересовани лица имат възможност да се запознаят с концепцията и да изпратят своите коментари или възражения. Получаването на широка обществена подкрепа е едно от задължителните условия концепцията да бъде одобрена за финансиране.

Всички заинтересовани страни могат да изразят своето мнение по време на обсъжданията или чрез анкети, които са достъпни на Фейсбук страницата на ОИЦ – София.

Related Articles

АПИ прекрати договорa с една от фирмите за електронно събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договорa с една от фирмите за предоставяне на услуги за електронно събиране на пътни такси. "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" бе петото дружество,...

Пускат атракционен бус за 24 май до „Хисарлъка“ в Кюстендил

Атракционен бус ще бъде пуснат на 24 май от пл. "Велбъжд" до „Хисарлъка“ над Кюстендил. Возилото е със специална конструкция и е закупено и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ