21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Образователни курсове подпомагат реализацията на наши архитекти в Германия

Над 350 архитекти и студенти от цялата страна участваха в образователни курсове по проект „Алианс за адаптиране на български архитекти към немския пазар за архитектурни услуги“, организирани от Варненския свободен университет. Курсовете са по програма „Еразъм+“ на ЕС и партньори Фондация „Институт за дигитални трансформации“ и мюнхенската архитектурната компания ST Architekten GmbH.

Проектът разкри нови възможности за реализация на наши архитекти в Германия и помогна за професионалното сближаване на практикуващите архитекти от двете страни. Новата среда за трансфер на знания провокира и промяна в обучителната практика на продължаващото професионално развитие на българските архитекти. В резултат на работата по проекта се наблюдава тенденция за повишаване броя на българските архитекти, които работят с възложители в Германия.

Проектът бе реализиран в специализирани обучителни курсове на два етапа, водени от арх. дипл. инж. Стоян Тодоров – възпитаник на Техническия университет в Мюнхен, член на Баварската камара на архитектите, Асоциацията на архитектите на свободна практика в Германия и Асоциацията на немските инженери.

В курсовете се включиха над 350 студенти и практикуващи архитекти, работещи в страната и различни европейски градове. След всеки курс, успешно положилите изпит, получиха сертификат.

Related Articles

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ