7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Обновяват хидротехническата инфраструктура в страната с близо 107 млн.лв.

24 проектни предложения на „Напоителни системи“ ЕАД са одобрени за финансиране по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“. Те са на обща стойност 106 979 203,05 лв.

С изпълнението на 24-те проекта ще бъдат извършени реконструкция, рехабилитация и модернизация на хидротехнически съоръжения, главни напоителни канали, магистрални канали, деривационни канали, напорни водопроводи, тръбопроводи, изравнители и дюкери, разположени на територията на цялата страна.

Проектите са подадени преди една година, а тяхното разглеждане и оценка са приключили преди дни, уточняват от ведомството.

Related Articles

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Изложба за Старинен Несебър може да се види в Софийския университет

Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ може да се разгледа до 7 март в Централното фоайе на Софийския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ