29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Обновяват хидротехническата инфраструктура в страната с близо 107 млн.лв.

24 проектни предложения на „Напоителни системи“ ЕАД са одобрени за финансиране по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“. Те са на обща стойност 106 979 203,05 лв.

С изпълнението на 24-те проекта ще бъдат извършени реконструкция, рехабилитация и модернизация на хидротехнически съоръжения, главни напоителни канали, магистрални канали, деривационни канали, напорни водопроводи, тръбопроводи, изравнители и дюкери, разположени на територията на цялата страна.

Проектите са подадени преди една година, а тяхното разглеждане и оценка са приключили преди дни, уточняват от ведомството.

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ