28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Обновяват хидротехническата инфраструктура в страната с близо 107 млн.лв.

24 проектни предложения на „Напоителни системи“ ЕАД са одобрени за финансиране по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“. Те са на обща стойност 106 979 203,05 лв.

С изпълнението на 24-те проекта ще бъдат извършени реконструкция, рехабилитация и модернизация на хидротехнически съоръжения, главни напоителни канали, магистрални канали, деривационни канали, напорни водопроводи, тръбопроводи, изравнители и дюкери, разположени на територията на цялата страна.

Проектите са подадени преди една година, а тяхното разглеждане и оценка са приключили преди дни, уточняват от ведомството.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ