26 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Обновяват футболното игрище на стадион „Металург“ в Перник

Футболното игрище при стадион „Металург” в Перник ще бъде обновено, съобщиха от общинския пресцентър. Ще бъде изграден изкуствен терен, като по този начин бъдат създадени условия за пълноценна тренировъчна дейност на детско-юношеската школа към ФК „Металург”.

Децата от ФК „Металург” в Перник най- после ще имат свое игрище. От вчера е започнала работата по засипването и валирането на терена.

Със средства на Община Перник ще бъдат поставени бордюри, ще се изгради ограда, ще бъдат монтирани и нови футболни врати. БФС пък ще дари 7000 кв. м за изкуствена настилка от най-висок клас.

В бюджета за 2021 г. Община Перник ще заложи средства за монтиране на модерно осветление на обновеното игрище. Поради липсата на терен, години наред тренировъчната дейност на детско-юношеската школа към ФК „Металург” се провеждаше на училищни игрища, а преди дни родители пуснаха в социалната мрежа видео, на което се виждаше как децата тренират под светлината на фаровете на коли.

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ