9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Обновяват футболното игрище на стадион „Металург“ в Перник

Футболното игрище при стадион „Металург” в Перник ще бъде обновено, съобщиха от общинския пресцентър. Ще бъде изграден изкуствен терен, като по този начин бъдат създадени условия за пълноценна тренировъчна дейност на детско-юношеската школа към ФК „Металург”.

Децата от ФК „Металург” в Перник най- после ще имат свое игрище. От вчера е започнала работата по засипването и валирането на терена.

Със средства на Община Перник ще бъдат поставени бордюри, ще се изгради ограда, ще бъдат монтирани и нови футболни врати. БФС пък ще дари 7000 кв. м за изкуствена настилка от най-висок клас.

В бюджета за 2021 г. Община Перник ще заложи средства за монтиране на модерно осветление на обновеното игрище. Поради липсата на терен, години наред тренировъчната дейност на детско-юношеската школа към ФК „Металург” се провеждаше на училищни игрища, а преди дни родители пуснаха в социалната мрежа видео, на което се виждаше как децата тренират под светлината на фаровете на коли.

Related Articles

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ