19 C
Пловдив
петък, април 12, 2024

Обновяват трибуните на стадион „Хр. Ботев“ в Габрово

Министерството на младежта и спорта (ММС) осигури 249 055 лева за обновяване на трибуните за зрители на представителния градски стадион „Христо Ботев“ в Габрово.

Съгласно договора за финансиране средствата се отпускат безвъзмездно на Община Габрово по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Предстои през 2023 г. да се проведе процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности.

Предвижда се да бъдат монтирани 3 300 нови седалки с облегалки в бяло и зелено, които ще заменят старите и амортизирани седящи места. Съществуващата метална конструкция ще бъде подновена и ще бъдат доставени нови стоманени шини за закрепване в два от централните сектори.

След влизането на ОФК „Янтра“ в професионалния футбол Община Габрово подмени част от седалките на стадиона, за да е изпълнено изискването от минимум 800 броя за лицензиране на спортното съоръжение от Българския футболен съюз. Стадионът е в експлоатация повече от 60 години и разполага с близо 12 хиляди седящи места.

Новите трибуни ще допълнят цялостния вид на обекта, чиято модернизация започна с обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта, реализирано с финансовата подкрепа на спортното ведомство.

Related Articles

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ