16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Обновяват трибуните на стадион „Хр. Ботев“ в Габрово

Министерството на младежта и спорта (ММС) осигури 249 055 лева за обновяване на трибуните за зрители на представителния градски стадион „Христо Ботев“ в Габрово.

Съгласно договора за финансиране средствата се отпускат безвъзмездно на Община Габрово по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Предстои през 2023 г. да се проведе процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности.

Предвижда се да бъдат монтирани 3 300 нови седалки с облегалки в бяло и зелено, които ще заменят старите и амортизирани седящи места. Съществуващата метална конструкция ще бъде подновена и ще бъдат доставени нови стоманени шини за закрепване в два от централните сектори.

След влизането на ОФК „Янтра“ в професионалния футбол Община Габрово подмени част от седалките на стадиона, за да е изпълнено изискването от минимум 800 броя за лицензиране на спортното съоръжение от Българския футболен съюз. Стадионът е в експлоатация повече от 60 години и разполага с близо 12 хиляди седящи места.

Новите трибуни ще допълнят цялостния вид на обекта, чиято модернизация започна с обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта, реализирано с финансовата подкрепа на спортното ведомство.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ