25 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Обновяват спортен комплекс „Локомотив“ във Варна


Мерки за енергийна ефективност ще бъдат изпълнени в сградите на спортен комплекс „Локомотив“ във Варна, съобщиха от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ към Общината. Предложението е в процес на оценка по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт”, с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Обновена ще бъде сградата на закритата лекоатлетическата писта с площ около 2700 квадратни метра. Саниране ще бъде изпълнено и на спортната зала „Димитър Нушев“ с долепената до нея сграда за модерен петобой. Двете помещения са с площ около 950 квадратни метра. Планираните мерки включват поставяне на изолация на външните стени, изолиране на таванските и покривни конструкции и на пода. Ще се извърши подмяна на старите осветителни тела с нови LED осветители. На покривите е предвиден монтаж на фотоволтаична централа за собствено потребление. След реализираните енергоспестяващи мерки, сградите ще достигнат енергиен клас „А“ и ще имат енергопотребление от възобновяеми източници 65% – 70%, посочват още от ресорната дирекция.

В процес на оценка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност са още два обекта – административна сграда на район „Владислав Варненчик“ и сградата на НЧ „Христо Ботев 1928“.

Related Articles

Монтират ново осветление по ул. “Шести септември“ в столицата

Започна изпълнението на проекта за ново осветление по ул. “Шести септември“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предвижда се да бъдат монтирани 19...

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ