2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Обновяват спортен комплекс „Локомотив“ във Варна


Мерки за енергийна ефективност ще бъдат изпълнени в сградите на спортен комплекс „Локомотив“ във Варна, съобщиха от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ към Общината. Предложението е в процес на оценка по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт”, с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Обновена ще бъде сградата на закритата лекоатлетическата писта с площ около 2700 квадратни метра. Саниране ще бъде изпълнено и на спортната зала „Димитър Нушев“ с долепената до нея сграда за модерен петобой. Двете помещения са с площ около 950 квадратни метра. Планираните мерки включват поставяне на изолация на външните стени, изолиране на таванските и покривни конструкции и на пода. Ще се извърши подмяна на старите осветителни тела с нови LED осветители. На покривите е предвиден монтаж на фотоволтаична централа за собствено потребление. След реализираните енергоспестяващи мерки, сградите ще достигнат енергиен клас „А“ и ще имат енергопотребление от възобновяеми източници 65% – 70%, посочват още от ресорната дирекция.

В процес на оценка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност са още два обекта – административна сграда на район „Владислав Варненчик“ и сградата на НЧ „Христо Ботев 1928“.

Related Articles

МРРБ публикува нови образци на задължителните декларации по ЗУЕС

Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Те са разработени във връзка с промените в нормативния...

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ