4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Обновяват общежитието на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив

Нужните близо 6 млн.лв. са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост

Започва цялостен ремонт на общежитието на Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив. Той ще бъде финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост. Стойността на проекта е 5 821 559.12 лв., като всички средства ще бъдат предоставени като безвъзмездна финансова помощ. Продължителността ще бъде 31 месеца.

Предвидено е в сградата да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност – саниране, подмяна на дограма, изграждане на системи за отопление и охлаждане, ремонт на покрива и др. Ще бъде осигурена и достъпна среда за лица с увреждания. Освен ремонтни дейности, проектът ще финансира изцяло ново обзавеждане и оборудване, включително закупуване на нова техника за нуждите на учениците.

Проектът е и поредна фаза от цялостното обновяване на кампуса на двете емблематични езикови гимназии- Английската и Руската в Пловдив. Тази година бяха построени две нови спортни площадки, в момента се строи физкултурен салон и спортен комплекс за двете училища, финансирани от бюджета на община Пловдив.

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Домът на учителя в Русе става Международен младежки център

Реставрация на сградата ще промени и облика на главната пешеходна улица в Русе Община Русе получи покана за сключване на договор за изграждане на Международен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ