Обновяват над 20 улици в Гоце Делчев

0

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ и е на стойност близо 5,7 млн. лв.

Николай АНТОНОВ

Над 20 улици с обща дължина 6400 линейни метра ще бъдат изцяло обновени в Гоце Делчев. Това стана ясно по време на пресконференция с участието на кмета на общината Владимир Москов, общински съветници, представители на институции, фирми, учреждения и учебни заведения, на която бе представен проектът за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на града. Предвижда се поставянето на нова тротоарна и асфалтова настилка, ще се монтират пътни знаци, ще се обнови уличната маркировка, ще бъдат изградени и повдигнати пешеходни пътеки, както и обезопасителни парапети пред входове на училища. Ще се извърши също подмяна на уличното осветление с енергоефективно. Планувани са и множество дейности за озеленяване и облагородяване на района и осигуряване на места за паркиране. В рамките на проекта ще бъде изградена и достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.

15-GD2Стойността на проекта е 5 698 760 лв. при 100 процента безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж” за периода 2014-2020 г., уточниха от общината. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца, считано от датата на подписване на договора – 6 декември 2016 г.

Проектът е първият от одобрената инвестиционна програма на община Гоце Делчев по ОП „Региони в растеж”, която е на обща стойност 19 070 867 лв. От тях 18 995 867 лв. са безвъзмездната финансова помощ, а 75 000 – собственото участие на общината.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си