7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Обновяват лесопарка в Кубрат с близо 87 хиляди лева

Лесопаркът в Кубрат ще бъде изцяло обновен, съобщиха от общинската администрация. В реконструкцията на обекта ще бъдат вложени над 86 700 лева, които са осигурени по Програмата за развитие на селските райони чрез Местната инициативна група „Завет-Кубрат“.

Предвижда се трасето от двете страни на съществуващата екопътека да бъде разчистено от саморасли храсти и дървесни издънки, а в участъка, където ще бъде рехабилитиран, да бъде положена нова асфалтова настилка. Ще бъде реставрирана и намиращата се по средата на екопътеката стара чешма, изградена през далечната 1972 година. Около нея ще се направи малък заслон и ще се монтират беседки, барбекюта, пейки с маси. Ще бъде изграден детски и спортен кът със съоръжения за спорт, включително за хора с двигателни затруднения. Ще бъде осигурен достъп за майки с детски колички и за хора с увреждания. По маршрута на екопътеката ще бъдат монтирани информационни табла с указания за туристическите атракции и намиращите се по нея кътове, както и образователно-познавателна информация за горската флора и фауна на района. Обновяването на лесопарка се очаква да завърши за 32 седмици.

Главната цел на проекта е реконструкция на зона за отдих по протежението на традиционно съществуваща екопътека, със създаване на места за отдих с туристически атракции, спортни и образователно-познавателни кътове и осигуряване на достъпна среда за хора със здравословни проблеми.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ