23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Обновяват лесопарка в Кубрат с близо 87 хиляди лева

Лесопаркът в Кубрат ще бъде изцяло обновен, съобщиха от общинската администрация. В реконструкцията на обекта ще бъдат вложени над 86 700 лева, които са осигурени по Програмата за развитие на селските райони чрез Местната инициативна група „Завет-Кубрат“.

Предвижда се трасето от двете страни на съществуващата екопътека да бъде разчистено от саморасли храсти и дървесни издънки, а в участъка, където ще бъде рехабилитиран, да бъде положена нова асфалтова настилка. Ще бъде реставрирана и намиращата се по средата на екопътеката стара чешма, изградена през далечната 1972 година. Около нея ще се направи малък заслон и ще се монтират беседки, барбекюта, пейки с маси. Ще бъде изграден детски и спортен кът със съоръжения за спорт, включително за хора с двигателни затруднения. Ще бъде осигурен достъп за майки с детски колички и за хора с увреждания. По маршрута на екопътеката ще бъдат монтирани информационни табла с указания за туристическите атракции и намиращите се по нея кътове, както и образователно-познавателна информация за горската флора и фауна на района. Обновяването на лесопарка се очаква да завърши за 32 седмици.

Главната цел на проекта е реконструкция на зона за отдих по протежението на традиционно съществуваща екопътека, със създаване на места за отдих с туристически атракции, спортни и образователно-познавателни кътове и осигуряване на достъпна среда за хора със здравословни проблеми.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ