22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Обновяват Двореца на културата в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица на публично обсъждане във връзка с намерението на общината за поемане на дългосрочен общински дълг в размер до 1.5 млн. лв. Той е предназначен за реализирането на проект „Обновяване на сградата на Дворец на културата, гр. Перник“.

За реконструкцията има готов проект, с който ще се кандидатства по приоритетна ОС 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, като начинът на финансиране е комбинирана подкрепа- безвъзмездна финансова помощ и дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем.

Дворецът на културата е открит на 10 февруари 1957 г. Негов проектант е арх. Александър Дубовик. Сградата е построена в класически стил, като от откриването й досега е естествен център на богата и разнообразна дейност.

Под покрива й съжителстват Общинският комплекс „Дворец на културата“, Общинският драматичен театър „Боян Дановски“, Художествената галерия „Любен Гайдаров“, Регионалната библиотека „Светослав Минков“.

Има и ресторантска част. От построяването й досега сградата не е реновирана. Публичното обсъждане е насрочено за 14 ноември. То ще се проведе от 11:00ч. в Зала „Панорама“.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ