28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Обновяват Двореца на културата в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица на публично обсъждане във връзка с намерението на общината за поемане на дългосрочен общински дълг в размер до 1.5 млн. лв. Той е предназначен за реализирането на проект „Обновяване на сградата на Дворец на културата, гр. Перник“.

За реконструкцията има готов проект, с който ще се кандидатства по приоритетна ОС 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, като начинът на финансиране е комбинирана подкрепа- безвъзмездна финансова помощ и дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем.

Дворецът на културата е открит на 10 февруари 1957 г. Негов проектант е арх. Александър Дубовик. Сградата е построена в класически стил, като от откриването й досега е естествен център на богата и разнообразна дейност.

Под покрива й съжителстват Общинският комплекс „Дворец на културата“, Общинският драматичен театър „Боян Дановски“, Художествената галерия „Любен Гайдаров“, Регионалната библиотека „Светослав Минков“.

Има и ресторантска част. От построяването й досега сградата не е реновирана. Публичното обсъждане е насрочено за 14 ноември. То ще се проведе от 11:00ч. в Зала „Панорама“.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ