15 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Ново училище и поне 6 детски градини ще се строят в Пловдив с пари от МОН

Министерство на образованието ще финансира изграждането на ново училище в Пловдив. Средства ще бъдат отпуснати и за строеж или разширяване на поне пет детски градини. Това става ясно от съобщение на общината.

Екипи от звената по образование и бизнес развитие, главният архитект, зам.-кметът по строителството, както и районните кметове са успели да подготвят 11 проекта по програмата на министерството за изграждане на нови училища и детски градини и разширяване на съществуващите. Неофициално имаме ангажимент поне шест от тях да бъдат финансирани, уточняват от администрацията на града.

Финансирането е 210 милиона лева за 3 години, като конкурсът за проекти е стартирал през лятото. Проектите подадени от Община Пловдив включват изграждане на 3 нови детски градини, разширяване на 3 съществуващи забавачки, строеж на 2 нови училища и разширяване на 3 съществуващи. Кои проекти точно ще бъдат одобрени и финансирани, ще стане ясно до 10 дни. Най-вероятно новото училище ще бъде построено на терен от 10 декара зад МОЛ „Пловдив“, собственост на Община Пловдив.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ