4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Обновиха сградите на четири социални центъра в Разград

Обновени и оборудвани са сградите на четири социални центъра в Разград, съобщиха от общинската администрация.

Ремонтните дейности са извършени със средства по проект на общината, финансиран от Оперативната програма „Региони в растеж“. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 615 000 лева.

Ремонтирана е материалната база на Дневния център за деца с увреждания. Сградата е санирана, подмени са дограмата, монтирани са нови радиатори и видеонаблюдение, обособено е място за отдих и игра. Строително-монтажните работи на Центъра за обществена подкрепа включват частична подмяна на дограма, цялостно пребоядисване и освежаване на помещенията, подмяна и топлоизолация на покрива.

Центърът за обществена подкрепа ще увеличи капацитета си до 100 потребители, а към предоставяните от Дневния център услуги ще се включат нови дейности и общият му капацитет ще бъде 90 деца.

Обновени са и сградите, в които ще се помещават двете нови социални услуги на общината – Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст и Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст. Те ще бъдат разкрити по проект, финансиран от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

За четирите социални услуги е доставено необходимото обзавеждане и оборудване, гарантиращо семейна среда, както и такова, необходимо за индивидуална или групова работа и занимания с децата.

Related Articles

Виртуална реалност: „Майнкрафт“ за устойчиви градове

Младежи тестват в игра реални архитектурни проекти Община Сандански започва международен проект по Програма ERASMUS+ на Европейската комисия, в партньорство със седем организации от различни...

Промени в наредбата за достъпна среда са публикувани за обсъждане

Достъпни места за паркиране към новите жилищни сгради или към сгради със смесено предназначение с жилища в тях ще се осигуряват, когато в тях...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ