29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Област Сливен кандидатства за средства за ремонт на войнишки паметници

Област Сливен ще кандидатства за финансиране от държавния бюджет за ремонти и възстановяване на пет войнишки паметника в населени места в общините Сливен и Нова Загора. Това е решено на заседание на Областната комисия „Военни паметници“.

Община Сливен кандидатства за ремонт на четири паметни плочи на обща стойност близо 6 хиляди лева в селата Глуфишево, Горно Александрово, Мечкарево и Самуилово. Община Нова Загора предлага за финансиране ремонт на Алеята на фронтоваците в село Омарчево, който възлиза на 16 хиляди лева.

Предложенията ще бъдат представени за одобрение пред междуведомствената комисия с участието на експерти от Министерство на отбраната и Министерство на финансите. Те ще определят реда за предоставяне на средствата.

Related Articles

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ