25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Областната болница в Ямбол ще е с хеликоптерна площадка

Напредва по график работата по изграждането на новата сграда на областната болница в Ямбол. Осигурени са и необходимите средства за втората фаза от строителството. С фирмата изпълнител предстои подписването на договор и за последния трети етап, информират от ръководството на здравното заведение.

В проекта на болницата е предвидена и площадка за кацане на хеликоптери. Очакванията са новият болничен комплекс да бъде завършен през есента. “Близостта на летището в Безмер също дава възможност за ефективно използване на Спешна въздушна помощ”, подчерта директорът на многопрофилната болница д-р Панайот Диманов.

“Това е хубаво, че кацането в България едното ще бъде в Безмер, а в нашата нова болница имаме подготвено място за кацане на вертолети, отговарящо на всички изисквания”, обясни той.

Подготвя се и обществената поръчка за медицинската апаратура и обзавеждането, като предварителните разчети за него са около 30 млн. лева.

Related Articles

Пловдив: Затварят Бетонния мост за ремонт на 17 юни

Движението по едно от ключовите съоръжения за Пловдив- Бетонния мост ще бъде спряно от 17 юни за реконструкция, която трябва да приключи за срок...

Община Стара Загора обновява изцяло кв. „Три чучура-юг“

Започна вторият етап от проекта за реконструкция на старозагорския квартал „Три чучура-юг“. Финансирането е на стойност 3.1 млн. лева, информират от администрацията в града. През...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ