5 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Областната болница в Ямбол ще е с хеликоптерна площадка

Напредва по график работата по изграждането на новата сграда на областната болница в Ямбол. Осигурени са и необходимите средства за втората фаза от строителството. С фирмата изпълнител предстои подписването на договор и за последния трети етап, информират от ръководството на здравното заведение.

В проекта на болницата е предвидена и площадка за кацане на хеликоптери. Очакванията са новият болничен комплекс да бъде завършен през есента. “Близостта на летището в Безмер също дава възможност за ефективно използване на Спешна въздушна помощ”, подчерта директорът на многопрофилната болница д-р Панайот Диманов.

“Това е хубаво, че кацането в България едното ще бъде в Безмер, а в нашата нова болница имаме подготвено място за кацане на вертолети, отговарящо на всички изисквания”, обясни той.

Подготвя се и обществената поръчка за медицинската апаратура и обзавеждането, като предварителните разчети за него са около 30 млн. лева.

Related Articles

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5...

На 2 декември: Варна е домакин на мащабен кариерен форум

Събитието събира представители на бизнеса и мотивационни лектори на световно ниво Морската столица Варна е домакин на най-големия кариерен форум за българи в страната и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ