11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Облагородиха терена около Техническия университет в Габрово

Техническият университет в Габрово благоустрои територия от десет декара до Учебен корпус 1 (Интеграла). Обектът беше завършен преди дни. Посетителите на кампуса ще могат да ползват удобствата на обновения паркинг, а учащите и жителите на района – да отдъхват в парковата зона.

Алеите са рехабилитирани с нови настилки, тротоари и стъпала. Поставени са пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за отпадъци. Мястото е осветено и е инсталирана система за видеонаблюдение. За притежателите на електромобили е монтирана зарядна станция.

Дейностите са съфинансирани от Техническия университет и от Министерството на труда и социалната политика по програма „Красива България“. Строително-ремонтните работи са извършени от хасковската фирма „Билд инвест“ ООД, стойността им е 274 286 лв.

ТУ – Габрово вложи допълнително близо 36 хиляди лева собствени средства за озеленяването на терена. Неподдържаната растителност е почистена и на нейно място са засадени дървета и храсти, изградена е и поливна система. Изпълнител е „ДХС-88“ ЕООД от Габрово.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ