26 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Облагородиха терена около Техническия университет в Габрово

Техническият университет в Габрово благоустрои територия от десет декара до Учебен корпус 1 (Интеграла). Обектът беше завършен преди дни. Посетителите на кампуса ще могат да ползват удобствата на обновения паркинг, а учащите и жителите на района – да отдъхват в парковата зона.

Алеите са рехабилитирани с нови настилки, тротоари и стъпала. Поставени са пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за отпадъци. Мястото е осветено и е инсталирана система за видеонаблюдение. За притежателите на електромобили е монтирана зарядна станция.

Дейностите са съфинансирани от Техническия университет и от Министерството на труда и социалната политика по програма „Красива България“. Строително-ремонтните работи са извършени от хасковската фирма „Билд инвест“ ООД, стойността им е 274 286 лв.

ТУ – Габрово вложи допълнително близо 36 хиляди лева собствени средства за озеленяването на терена. Неподдържаната растителност е почистена и на нейно място са засадени дървета и храсти, изградена е и поливна система. Изпълнител е „ДХС-88“ ЕООД от Габрово.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ