15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Обезопасяването на прохода „Петрохан“ е в ход, отварят го за движение

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължава работата по обезопасяването на участъка през прохода „Петрохан“. Очаква се да бъде отворен за движение днес. Екипи работят по обезопасяването и възстановяването на участъка Бързия – Гинци през прохода. Отсечката ще остане затворена за движение докато не се осигури безопасното преминаване на шофьорите, информират от АПИ. Вчера екипите са уширили пътното платно и са извършили подготвителната работа за асфалтовите дейности. Участъкът е фрезован, почистен и са изрязани фугите.

Целта е заедно с асфалтовите работи да се работи и по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно разрешение за рехабилитация на разрушения участък.

След асфалтиране на компрометираното трасе при прохода „Петрохан“ ще бъде пуснат трафикът в една лента. Поставени са част от знаците, необходими за временната организация за безопасност на движението, съобщават от пътната агенция.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ