23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Обезопасяването на прохода „Петрохан“ е в ход, отварят го за движение

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължава работата по обезопасяването на участъка през прохода „Петрохан“. Очаква се да бъде отворен за движение днес. Екипи работят по обезопасяването и възстановяването на участъка Бързия – Гинци през прохода. Отсечката ще остане затворена за движение докато не се осигури безопасното преминаване на шофьорите, информират от АПИ. Вчера екипите са уширили пътното платно и са извършили подготвителната работа за асфалтовите дейности. Участъкът е фрезован, почистен и са изрязани фугите.

Целта е заедно с асфалтовите работи да се работи и по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно разрешение за рехабилитация на разрушения участък.

След асфалтиране на компрометираното трасе при прохода „Петрохан“ ще бъде пуснат трафикът в една лента. Поставени са част от знаците, необходими за временната организация за безопасност на движението, съобщават от пътната агенция.

Related Articles

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ