16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Обезопасяването на прохода „Петрохан“ е в ход, отварят го за движение

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължава работата по обезопасяването на участъка през прохода „Петрохан“. Очаква се да бъде отворен за движение днес. Екипи работят по обезопасяването и възстановяването на участъка Бързия – Гинци през прохода. Отсечката ще остане затворена за движение докато не се осигури безопасното преминаване на шофьорите, информират от АПИ. Вчера екипите са уширили пътното платно и са извършили подготвителната работа за асфалтовите дейности. Участъкът е фрезован, почистен и са изрязани фугите.

Целта е заедно с асфалтовите работи да се работи и по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно разрешение за рехабилитация на разрушения участък.

След асфалтиране на компрометираното трасе при прохода „Петрохан“ ще бъде пуснат трафикът в една лента. Поставени са част от знаците, необходими за временната организация за безопасност на движението, съобщават от пътната агенция.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ