16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

НСОРБ кани на XI-та среща на побратимените градове от България и Руската Федерация

Националното сдружение на общините в Република България, заедно с любезното домакинство на община Варна, организира виртуална XI-та среща на побратимените градове от България и Руската Федерация, на която са поканени за участие всички общини.

Форумът ще се проведе на 15 юни 2021 г. Предвид несигурната здравна обстановка, срещата ще бъде проведена във виртуален формат, като събитието е целодневно.

Основна тема е „Ролята на местните власти за устойчиво възстановяване и подкрепа на местните общности за прехода към новите реалности след COVID-19 пандемията“.

В сутрешната част на форума е предвидена дискусионна сесия с две основни теми:

· Решения от побратимени градове за справяне с кризата, с акцент дигитализация на услуги, икономически мерки на местно ниво и подкрепа за уязвими групи;

· Възстановяване на туризма – планове и предизвикателства, насочена към актуалното състояние на сектора, мерките на национално и местно ниво и плановете за предстоящия летен и зимен туристически сезон.

В следобедната част на форума НСОРБ ще организира награди за дългогодишно партньорство между български и руски общини. Ще бъдат отличени трите най-активни партньорски двойки и трите най-дългогодишни двойки. 

При проявен интерес, във втората част на форума, ще се състоят и церемонии по подписването на споразумения за нови партньорства между български и руски градове.

Работни езици на срещата са български и руски език с осигурен симултанен превод.

Общината може да заяви своето участие с попълване на онлайн формуляра до 30 април 2021 г. Цялата информация и формуляри можете да намерите на сайта на НСОРБ.

 

Related Articles

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...

От април: Airbnb забранява на собствениците да слагат камери в имотите

Платформата "Еърбиенби" (Airbnb) забранява на отдаващите под наем жилища да поставят охранителни камери във вътрешни помещения, съобщи базираната в Сан Франциско компания, цитирана от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ