НСОРБ кани на XI-та среща на побратимените градове от България и Руската Федерация

0

Националното сдружение на общините в Република България, заедно с любезното домакинство на община Варна, организира виртуална XI-та среща на побратимените градове от България и Руската Федерация, на която са поканени за участие всички общини.

Форумът ще се проведе на 15 юни 2021 г. Предвид несигурната здравна обстановка, срещата ще бъде проведена във виртуален формат, като събитието е целодневно.

Основна тема е „Ролята на местните власти за устойчиво възстановяване и подкрепа на местните общности за прехода към новите реалности след COVID-19 пандемията“.

В сутрешната част на форума е предвидена дискусионна сесия с две основни теми:

· Решения от побратимени градове за справяне с кризата, с акцент дигитализация на услуги, икономически мерки на местно ниво и подкрепа за уязвими групи;

· Възстановяване на туризма – планове и предизвикателства, насочена към актуалното състояние на сектора, мерките на национално и местно ниво и плановете за предстоящия летен и зимен туристически сезон.

В следобедната част на форума НСОРБ ще организира награди за дългогодишно партньорство между български и руски общини. Ще бъдат отличени трите най-активни партньорски двойки и трите най-дългогодишни двойки. 

При проявен интерес, във втората част на форума, ще се състоят и церемонии по подписването на споразумения за нови партньорства между български и руски градове.

Работни езици на срещата са български и руски език с осигурен симултанен превод.

Общината може да заяви своето участие с попълване на онлайн формуляра до 30 април 2021 г. Цялата информация и формуляри можете да намерите на сайта на НСОРБ.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си