24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се запознаят с тях и тяхната дейност. Инициатор е сдружение “Мост между поколенията”, с подкрепа от общината.

По време на пилотното издание 6 компании с различни сфери на производство ще посрещат ученици, студенти, младежи и граждани в работоспособна възраст и ще представят дейността, бизнеса и продукцията си. Това ще се случи в нощта на 28 юни, от 20 часа. Събитието търси иновативен начин за партньорство между образователните институции и реалния бизнес. Това се налага, тъй като проблемът с кадрите и работната сила в страната, включително и в старозагорския регион, се задълбочава ежегодно.

Очакванията на организаторите са да се популяризират производствени предприятия в шестте региона на България, като се представи тяхната дейност пред младите хора, за да открият те своята професионална реализация.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ