16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Нов път ще свързва общините Минерални бани и Първомай

Нов път с дължина 4,2 километра ще свърже общините Минерални бани и Първомай и областите Хасково и Пловдив, като връзката е между селата Сусам в община Минерални бани и Воден в община Първомай. Инвестицията е за близо 1,7 млн. лв., а финансирането е осигурено от републиканския бюджет. Община Минерални бани, която е стопанин на целия обект ще участва със собствено финансиране от 100 000 лева.

Предвидено е да се изградят канавки, водостоци, ще се положат и два пласта асфалт. Изпълнител на проекта е хасковската фирма „АБ“, която е спечелила обществената поръчка.

След пускането на отсечката значително ще се съкрати времето за пътуване между съседните населени места и общинските центрове.

Съвместната работа между общините Минерални бани и Първомай, която датира от години, ще продължи с изграждането на туристически пътеки, които да водят към Димитровград, Хасково и Черноочене.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ