14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Нов път ще свързва общините Минерални бани и Първомай

Нов път с дължина 4,2 километра ще свърже общините Минерални бани и Първомай и областите Хасково и Пловдив, като връзката е между селата Сусам в община Минерални бани и Воден в община Първомай. Инвестицията е за близо 1,7 млн. лв., а финансирането е осигурено от републиканския бюджет. Община Минерални бани, която е стопанин на целия обект ще участва със собствено финансиране от 100 000 лева.

Предвидено е да се изградят канавки, водостоци, ще се положат и два пласта асфалт. Изпълнител на проекта е хасковската фирма „АБ“, която е спечелила обществената поръчка.

След пускането на отсечката значително ще се съкрати времето за пътуване между съседните населени места и общинските центрове.

Съвместната работа между общините Минерални бани и Първомай, която датира от години, ще продължи с изграждането на туристически пътеки, които да водят към Димитровград, Хасково и Черноочене.

Related Articles

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ