20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Нов живот за два пешеходни моста в Ямбол

Два пешеходни моста в Ямбол вече имат нов облик. Мостът до „Бонбонена фабрика“ е почистен и боядисан. За по-голяма безопасност при преминаването на гражданите в тъмната част на денонощието е монтирано ново LED осветление. Приключиха и дейностите по почистването и боядисването на пешеходния мост до градски стадион „Тунджа“.

Това са само част от дейностите, които Община Ямбол предприема за облагородяването и благоустрояването на отделни части и райони в град Ямбол, които имат нужда от освежаване и нов живот.

По молба на жителите на блокове 15 и 16 от квартал „ Георги Бенковски“ вече е решен инфраструктурен проблем, който датира от години. В междублоковото пространство приключи изграждането на бетонна пътечка с дължина около 100 метра, по която живущите могат да се придвижват до близките търговски обекти, аптека и спирка за градския транспорт. Мястото е осветено, осигурен е подход към пенсионерския клуб, поставени са прегради, които да ограничат движението на превозни средства по новоизградената пътека. Дейностите са извършени от общинските предприятия „Комунални и обредни дейности“ и „Паркове, зони за отдих и спорт“.

Стремежът на Община Ямбол е да повишава качеството на живот в отделните квартали на града чрез ремонт, стимулиране на гражданските инициативи и насърчаване на доброволчеството.

Related Articles

Превръщат бивша кариера в Милано в оазис с плаваща гора

Студиото за морска архитектура MAST ще превърне една миланска кариера в оазис за отдих с плаваща гора. Бъдещият плаващ парк в покрайнините на италианската...

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ