4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Ново училище и поне 6 детски градини ще се строят в Пловдив с пари от МОН

Министерство на образованието ще финансира изграждането на ново училище в Пловдив. Средства ще бъдат отпуснати и за строеж или разширяване на поне пет детски градини. Това става ясно от съобщение на общината.

Екипи от звената по образование и бизнес развитие, главният архитект, зам.-кметът по строителството, както и районните кметове са успели да подготвят 11 проекта по програмата на министерството за изграждане на нови училища и детски градини и разширяване на съществуващите. Неофициално имаме ангажимент поне шест от тях да бъдат финансирани, уточняват от администрацията на града.

Финансирането е 210 милиона лева за 3 години, като конкурсът за проекти е стартирал през лятото. Проектите подадени от Община Пловдив включват изграждане на 3 нови детски градини, разширяване на 3 съществуващи забавачки, строеж на 2 нови училища и разширяване на 3 съществуващи. Кои проекти точно ще бъдат одобрени и финансирани, ще стане ясно до 10 дни. Най-вероятно новото училище ще бъде построено на терен от 10 декара зад МОЛ „Пловдив“, собственост на Община Пловдив.

Related Articles

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ