25 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Ново училище и поне 6 детски градини ще се строят в Пловдив с пари от МОН

Министерство на образованието ще финансира изграждането на ново училище в Пловдив. Средства ще бъдат отпуснати и за строеж или разширяване на поне пет детски градини. Това става ясно от съобщение на общината.

Екипи от звената по образование и бизнес развитие, главният архитект, зам.-кметът по строителството, както и районните кметове са успели да подготвят 11 проекта по програмата на министерството за изграждане на нови училища и детски градини и разширяване на съществуващите. Неофициално имаме ангажимент поне шест от тях да бъдат финансирани, уточняват от администрацията на града.

Финансирането е 210 милиона лева за 3 години, като конкурсът за проекти е стартирал през лятото. Проектите подадени от Община Пловдив включват изграждане на 3 нови детски градини, разширяване на 3 съществуващи забавачки, строеж на 2 нови училища и разширяване на 3 съществуващи. Кои проекти точно ще бъдат одобрени и финансирани, ще стане ясно до 10 дни. Най-вероятно новото училище ще бъде построено на терен от 10 декара зад МОЛ „Пловдив“, собственост на Община Пловдив.

Related Articles

БНБ препоръчва: Банките да затегнат отпускането на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ