14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Нови соларни лампи осветяват парк „Кайлъка” в Плевен

Петдесет и осем нови соларни лампи вече осветяват централната алея на парк „Кайлъка” в Плевен. Това е поредното благоустройство в защитената местност, централната част на която се стопанисва от община Плевен.

Новите осветителни тела се управляват дистанционно и имат три режима на работа – на пълна непрекъсната мощност за 6 часа и на мощност 20 %, която се увеличава до 100 % при преминаване на пешеходци или велосипедисти. Избран е вторият вариант, осигуряващ осветление през цялата нощ.

Стойността на стълбовете и лампите възлиза на по-малко от 30 хил. лева, осигурени от държавната субсидия за поддържане на парка. Експлоатацията им е напълно безплатна, защото те се зареждат от дневната светлина, подчерта кметът Георг Спартански. Съоръженията са напълно екологични и щадящи околната среда.

За последната година в парка е извършен ремонт на съществуващите съоръжения, поставени са нови пейки и съдове за смет, ремонтиран е Летният театър, преасфалтирани са част от алеите.твително приятно място за отдих и спорт.

Нови соларни лампи ще се поставят и през следващите сезони. Очакваме да ни бъдат предадени за управление двата паркинга до ресторант „Двете сърнета”, които да рехабилитираме и които да бъдат ползвани напълно безплатно от плевенчани и гостите на града, посочи още кметът. Призивът ми е да ценим и пазим всичко направено за града и за „Кайлъка” и се надявам да бъда чут, защото са вложени пари на българските данъкоплатци в името на по-добрия облик на Плевен, каза в заключение Георг Спартански.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ