15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Нови соларни лампи осветяват парк „Кайлъка” в Плевен

Петдесет и осем нови соларни лампи вече осветяват централната алея на парк „Кайлъка” в Плевен. Това е поредното благоустройство в защитената местност, централната част на която се стопанисва от община Плевен.

Новите осветителни тела се управляват дистанционно и имат три режима на работа – на пълна непрекъсната мощност за 6 часа и на мощност 20 %, която се увеличава до 100 % при преминаване на пешеходци или велосипедисти. Избран е вторият вариант, осигуряващ осветление през цялата нощ.

Стойността на стълбовете и лампите възлиза на по-малко от 30 хил. лева, осигурени от държавната субсидия за поддържане на парка. Експлоатацията им е напълно безплатна, защото те се зареждат от дневната светлина, подчерта кметът Георг Спартански. Съоръженията са напълно екологични и щадящи околната среда.

За последната година в парка е извършен ремонт на съществуващите съоръжения, поставени са нови пейки и съдове за смет, ремонтиран е Летният театър, преасфалтирани са част от алеите.твително приятно място за отдих и спорт.

Нови соларни лампи ще се поставят и през следващите сезони. Очакваме да ни бъдат предадени за управление двата паркинга до ресторант „Двете сърнета”, които да рехабилитираме и които да бъдат ползвани напълно безплатно от плевенчани и гостите на града, посочи още кметът. Призивът ми е да ценим и пазим всичко направено за града и за „Кайлъка” и се надявам да бъда чут, защото са вложени пари на българските данъкоплатци в името на по-добрия облик на Плевен, каза в заключение Георг Спартански.

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ