24 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Нови пейки ще изненадат децата на Сливен за 24 май

Пейки във формата на разтворени книги, от чиито страници надничат любими приказни герои, ще изненадат малчуганите на Сливен за 24 май. Инициативата е на ръководството на Детска градина „Вержин и Хаик Папазян“.

„Бях вдъхновена от игрите и драматизациите, които децата представят по различни поводи и по свой начин. От самите тях дойде идеята за създаването на тези вълшебни пейки-книги, които карат децата да се чувстват като приказни герои“, сподели директорът на детската градина Виктория Андонова.

За да се чувстват децата още по-добре и да имат свое място за спорт, преди месец в двора на градината е изградена и фитнес-площадка. Виктория Андонова коментира, че децата я използват активно, а родителите са доволни, че малчуганите им имат място за спорт и на открито.

Средствата за пейките и фитнес площадката са от собствения бюджет на учебното заведение. Самата база е изцяло ремонтирана и обновена през 2020 година със средства на Общината. Към момента в детската градина има 219 деца, като към тях влизат и децата от двете групи на филиала.

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Правителството отпуска пари за 3 храма и ремонт на пътя до наш манастир в Атон

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм „Св. Кирил и Методий“ в град Свищов са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ