20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Нови кметове влизат в управителния съвет на НСОРБ

Двама кметове от Пловдивска област влизат в новия Управителен съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Решението е взето на регионалното делегатско заседание за общините от Южен Централен район, което бе ръководено от председателя на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков.

Според правилника на Сдружението 58-те общини, включени в обхвата на района, имат право на 5 места в новия УС на организацията.

След провелите се дебати 94-та присъстващи делегати от 50 общини номинираха Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски, Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово, Иво Димов, кмет на община Димитровград, Никола Белишки, кмет на община Панагюрище и Хасан Азис, кмет на община Кърджали. Регионалното събрание предложи кметът на община Сърница Неби Бозов за член на Контролния съвет на НСОРБ.

Всички кандидати ще бъдат гласувани на предстоящото Общо събрание на Сдружението в края на февруари.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ