18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Нови инсталации в депото за отпадъци в Троян

Инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци бе открита в Регионалното депо за отпадъци в Троян. 

С разширяването на дейността на регионалната система за управление на отпадъците ще се намали количеството депонирана битова смет на общините Троян и Априлци.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Стойността му е 2 500 000 лева.

Компостиращата инсталация за разделно събрани зелени отпадъци е с капацитет 2200 тона годишно, а инсталацията за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци – с капацитет 6300 тона годишно.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ