13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Нови инсталации в депото за отпадъци в Троян

Инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци бе открита в Регионалното депо за отпадъци в Троян. 

С разширяването на дейността на регионалната система за управление на отпадъците ще се намали количеството депонирана битова смет на общините Троян и Априлци.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Стойността му е 2 500 000 лева.

Компостиращата инсталация за разделно събрани зелени отпадъци е с капацитет 2200 тона годишно, а инсталацията за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци – с капацитет 6300 тона годишно.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ