23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Нови електробуси тръгнаха в Добрич

Община Добрич представи четирите електробуси Карсан и зарядните станции, закупени по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“. Финансирането е по Оперативна Програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Новите возила са серийно производство, нископодови, единични, градски автобуси, с две оси, категория М2, клас А, отговарящи на изискванията по отношение на автобусите, определени в Правило на ИКЕ на ООН № 107.

Двете зарядни станции, закупени по проекта, са с минимална мощност на всеки от изводите за зареждане: 43kW.

Доставен е и силов маслен трансформатор, който ще бъде въведен в експлоатация. Общата стойност на договорите възлиза на 1 632 247,00 лв. без ДДС.

Основната цел на проекта е да се повиши качеството на живот в гр. Добрич чрез подобряване на условията за движение, повишаване на ефективността на обществения градски транспорт и надграждане на възможностите за алтернативни форми на придвижване.

С изпълнението на заложените проектни цели ще се постигнат няколко положителни ефекта. Сред тях са повишаване на комфорта и атрактивността на масовия градски обществен транспорт; ограничаване на вредните въздействия върху околната среда; насърчаване на екомобилността.

Related Articles

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ