14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Нови екологични автобуси тръгват по улиците на Габрово

Церемония по предаването на 8 нови екологични автобуса „Юйтун“ (Yutong), задвижвани на природен газ, ще се състои в Габрово на 11 юни 2020 г.

Представянето ще бъде от 11:00 часа на площад „Възраждане“ (пред Общинската администрация).

От името на доставчика – „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД, представител на най-големия китайски производител на автобуси „Джънджоу Юйтун Бус“ (Zhengzhou Yutong Bus), търговският директор Тодор Стойков символично ще предаде ключовете.

Обновяването на автопарка на обществения градски транспорт се изпълнява чрез проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Новите автобуси са 12-метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана стомана, имат механична рампа и система за накланяне, което улеснява качването на трудноподвижни лица и майки с колички.

Стойността на един автобус е 474 000 лв., а общата сума по договора за доставка е 3 792 000 лв., който включва и гаранционно обслужване за 24 месеца или 100 хил. км.

С това новите екологични автобуси в Габрово стават общо 11. През миналата година бяха придобити три чешки метанови автобуса, а през есента се очаква и доставката на последните по проекта три 12-метрови електробуса.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ