15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Нови автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в Пловдив

12-метрови нови автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в Пловдив. Новите возила, купени от превозвача Петко Ангелов, са 15. От тях 5 са доставени и вече бяха представени пред общинското ръководство в лицето на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов.

„Приоритетно с новите големи автобуси ще се стремим да обслужваме линии, по които пътуват ученици“, коментира зам.-кметът.

„Автобусите са евро 6, разполагат със 105 места – и седящи и правостоящи, оборудвани са с рампи, с места за хора с увреждания. Документално нещата са почти оформени и в края на седмицата петте 12-метрови коли ще бъдат пуснати в движение“, увери Ангелов. Той допълни, че през януари ще пристигнат другите 10 автобуса.

С новите возила ще се обслужва изцяло линия 4, която през ноември т.г. беше прехвърлена от управлението на Веселин Дошков на Петко Ангелов.

Инвестицията за всички общо 15 автобуса е 2 млн. лв.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ