13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Нови автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в Пловдив

12-метрови нови автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в Пловдив. Новите возила, купени от превозвача Петко Ангелов, са 15. От тях 5 са доставени и вече бяха представени пред общинското ръководство в лицето на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов.

„Приоритетно с новите големи автобуси ще се стремим да обслужваме линии, по които пътуват ученици“, коментира зам.-кметът.

„Автобусите са евро 6, разполагат със 105 места – и седящи и правостоящи, оборудвани са с рампи, с места за хора с увреждания. Документално нещата са почти оформени и в края на седмицата петте 12-метрови коли ще бъдат пуснати в движение“, увери Ангелов. Той допълни, че през януари ще пристигнат другите 10 автобуса.

С новите возила ще се обслужва изцяло линия 4, която през ноември т.г. беше прехвърлена от управлението на Веселин Дошков на Петко Ангелов.

Инвестицията за всички общо 15 автобуса е 2 млн. лв.

Related Articles

Конференция: „Технологии и услуги за управление на водите в България“

На 5 декември (вторник) 2023 г. от 9:00 до 16:30 ч. в Гранд Хотел София, зала София, ул. Гурко 1, ще се проведе конференция...

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ